Diensten >

Ontwerp

Er zijn veel ingrediënten die een ruimte maken tot een goede en uitdagende speelomgeving. Door onze jarenlange ervaring weten wij bij SNK inmiddels een ding zeker: het is zeker niet meer dat grasveldje met daarop een schommel en een duikelrek.  

Een goede speelruimte zorgt er namelijk voor dat je wordt uitgedaagd om mentale en fysieke grenzen op te zoeken en te verleggen. Het is een plek waar iedereen zich prettig voelt en op zijn of haar manier ongedwongen kan spelen en ontdekken. Nagenoeg grenzeloos!

Zo veel mensen, zo veel wensen. Maar wat élke geslaagde speelruimte gemeen heeft, is dat het hele proces altijd begint met een passend ontwerp. Van daaruit kan er verder gewerkt worden.

SNK zet wensen en eisen om in een concreet ontwerpen. Het maken van deze plannen is echt een ambacht: het vraagt om kennis over spelen, groen, civiel, zonering en niet te vergeten de wet- en regelgeving. Een goed ontwerp is dan ook meer dan een simpele tekening, heel veel meer. Het is het eindresultaat van een proces dat we samen met de klant doorlopen en dat dient als blauwdruk voor de realisatie.

Bij elke stap die we samen met de opdrachtgever doorlopen, worden de plannen concreter. We beginnen altijd bij het maken van een schetsontwerp en werken dit uit tot het gewenste uitwerkingsniveau dat perfect aansluit bij het project.

Meer lezen over de ontwerpstappen? Klik hier!

Over sport- en speelplaatsen

Onze artikelen

Zo creëer je een inclusieve speeltuin

Spelen is niet alleen leuk, maar ook super belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo leren ze zichzelf en de wereld om hen heen kennen en maken ze contact met leeftijdsgenootjes. Maar 90% van alle speelplekken in Nederland zijn niet even toegankelijk voor alle kinderen. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan inclusief spelen, zodat iedereen samen kan genieten van spelen. Maar wat is inclusief spelen precies? En hoe creëer je nou een inclusieve speeltuin? Lees snel verder om antwoord te krijgen op deze vragen.

Lees meer

Speelbeleving & thematisering

Laat je inspireren!

Purmerend

Speeltuin Het Speelkasteel

Nederweert-Eind

Groen-blauw schoolplein BS De Tweesprong

Aarle-Rixtel

Speelplek Terlingenplein

Laarbeek

Speelpark Nieuwenhof Lieshout

Nijnsel

Groen schoolplein IKC Nijnsel

Eindhoven

Schoolplein SALTO-school De Bergen Eindhoven

Aarle-Rixtel

Beweegtuin Zonnetij

Tilburg

Schoolplein Don Sarto

Helmond

Speelplein Kindcentrum De Rakt Helmond

Helmond

Speelveld SMO de Koning

3D Animatie

Beek en Donk

KDV Donkey

Blerick

SBO de Schans en BS de Regenboog

Helmond

Speelheuvel De Vlier

Veghel

Herinrichting schoolplein Zwijsen college

Deurne

Stormbaan Bijzonder jeugdwerk Deurne

Helmond

Klimaatles voor Kindcentrum De Rakt

Kerkrade

Speelterrein Kinderdagverblijf Kiekeboe

Kerkrade

Speelterrein Kinderdagverblijf Dopi

Deurne

Speelterrein Kinderdagverblijf Dopi

Kunnen wij je helpen?