Blogs & whitepapers
Kennisbank
Over sport- en speelparken
Onze artikelen
artikel
Waarom risicovol spelen zo belangrijk is
Als kind speelde ik hele dagen buiten. Voetballen, in bomen klimmen, ravotten. Toen ik wat ouder werd mocht ik ook wat verder van huis. De buurt verkennen, rondstruinen en misschien heb ik ooit wel eens…
Lees meer
whitepaper
Whitepaper | Beheer groen speelplein
Grijze schoolpleinen worden snel ingeruild voor groen- blauwe speelparadijzen. Dit brengt plezier en frisse lucht, maar ook verantwoordelijkheden. Maar… hoe beheer je al dat groen en natuurlijke speelelementen? Dit whitepaper leidt je door alle aspecten van…
Lees meer
whitepaper
Whitepaper | kinderparticipatie
Een schoolplein ontwerpen is natuurlijk het leukste om samen met de kinderen te doen. Zij zijn immers de echte experts die de speelplaats gaan gebruiken. Vraag je kinderen wat ze willen hebben, dan horen we…
Lees meer
artikel
Een nieuw (groenblauw) schoolplein ontwerpen? Zo begin je!
Je schoolplein is versteend, saai en aan vervanging toe. Tijd voor een nieuw schoolplein. Het liefst met aandacht voor meer groen. Dus, even de koppen bij elkaar, moodboard maken en op zoek naar een hovenier…
Lees meer
artikel
Wat kost een groen schoolplein?
Er zijn veel reden om een schoolplein aan te pakken. Is het plein oud en saai, zijn toestellen afgekeurd of hebben de kinderen veel last van de hitte op warme dagen? Dan ben je toe…
Lees meer
artikel
Waarom wetgeving voor speelplekken?
Iedereen die ooit een speeltoestel in de openbare ruimte heeft geplaatst zal ermee bekend zijn: Het WAS, oftewel het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen. Door veel beheerders (scholen, gemeenten, kinderdagverblijven, campings, etc.) worden deze regels gezien…