Werkwijze >

Drie ontwerpfases

Vervolgens komen de drie fases van ontwerp aan bod: van schets naar voorlopig naar definitief. Hier worden de ideeën en ideetjes omgezet in plannen die uitvoerbaar en haalbaar zijn. Daarbij wordt er wederom rekening gehouden met datgene wat uit de voorgaande fase is bepaald.

Schetsontwerpfase

Vanuit het PVE komen we in de schetsontwerp fase, waarbij de eerste ideeën worden omgezet in een (hand)schetsontwerp. In een ontwerp stimuleren wij zoveel mogelijk het ‘onbevangen spelen’. En net als bij een echte speelplaats, gaat dat met vallen en opstaan. Deze wordt tijdens een actieve werksessie met opdrachtgever en waar mogelijk kinderen besproken. Vervolgens volgt de uitwerking waarin we het ontwerp in maximaal 3 stappen uitwerken tot een praktisch uitvoerbaar plan.

Voorlopig ontwerp

De aanpassingen worden doorgevoerd in een voorlopig ontwerp (VO). Dit is een digitale uitwerking van het schetsontwerp. Indien gewenst is een uitwerking in 3D mogelijk, die een nóg beter inzicht en gevoel geeft. Hierdoor worden de geschetste lijnen steeds duidelijker en komt het ontwerp steeds vaster te staan. Het is geen vast stappenplan, maar door naar elkaar te luisteren en elkaar aan te vullen komen we samen tot de perfecte vorm en inhoud in een VO. In deze fase wordt ook altijd een begroting gemaakt, waarmee de te verwachten kosten inzichtelijk worden. Dat is een van de onderscheidende aspecten van SNK en die wordt door onze opdrachtgevers als zeer prettig ervaren!

Definitief ontwerp

De laatste aanpassingen worden doorgevoerd in het definitieve ontwerp (DO). Bij dit plan hoort ook materialisatie, maatvoering en een (3D) presentatie. Omdat we bij SNK weten dat er zelfs gedurende deze fase nog onvoorziene omstandigheden om de hoek kunnen komen kijken, weten we dat ‘definitief’ echt de allerlaatste stap moet zijn voordat er tot uitwerking overgegaan kan worden. Als laatste kan er gekozen worden voor een volledige technische uitwerking. Hierin worden details, dwarsprofielen en specifieke elementen tot op detailniveau uitgewerkt. Dit zorg ervoor dat een aannemer precies weet wat hij moet maken.

Over sport- en speelparken

Onze artikelen

Zo creëer je een inclusieve speeltuin

Spelen is niet alleen leuk, maar ook super belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo leren ze zichzelf en de wereld om hen heen kennen en maken ze contact met leeftijdsgenootjes. Maar 90% van alle speelplekken in Nederland zijn niet even toegankelijk voor alle kinderen. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan inclusief spelen, zodat iedereen samen kan genieten van spelen. Maar wat is inclusief spelen precies? En hoe creëer je nou een inclusieve speeltuin? Lees snel verder om antwoord te krijgen op deze vragen.

Lees meer

Speelbeleving & thematisering

Laat je inspireren!

Purmerend

Speeltuin Het Speelkasteel

Nederweert-Eind

Groen-blauw schoolplein BS De Tweesprong

Aarle-Rixtel

Speelplek Terlingenplein

Laarbeek

Speelpark Nieuwenhof Lieshout

Nijnsel

Groen schoolplein IKC Nijnsel

Eindhoven

Schoolplein SALTO-school De Bergen Eindhoven

Kunnen wij je helpen?