Werkwijze >

Inventarisatie, participatie & PVE

Allereerst is er de fase van inventarisatie, participatie en een programma van eisen. Op alle drie deze gebieden proberen we samen met alle belanghebbende partijen te komen tot een goed vertrekpunt. Het is zoeken naar de juiste balans, zodat de uiteindelijke uitvoering naar volle tevredenheid is van ‘iedereen’.

PVE

Elk project is eigenlijk al begonnen bij en met het opstellen van een concreet programma van eisen (pve). Hiervoor maakt SNK een inventarisatie van de bestaande situatie, participeren we met de betrokkenen om wensen op te halen en stellen we eisen waar de speelplek aan moet voldoen.
In eerste instantie is bij SNK niets (te) gek bij het verzamelen van de wensen: omdat we immers nog in de ideeënfase zitten, willen we geen enkele gedachte op voorhand al afwijzen. Dat zou namelijk zonde zijn voor het creatieve proces en daarom beginnen we zonder beperkingen en grenzen. Zo komt er beweging in de ideeënstroom en kunnen we samen die droomplek creëren. En dat sommige zaken vervolgens (door bijvoorbeeld beschikbare ruimte of het allesbepalende budget) afgeschaald of weggehaald moeten worden, zorgt voor een concreet en werkbaar PVE. Dit PVE vormt de basis van het ontwerp.

Over sport- en speelparken

Onze artikelen

Zo creëer je een inclusieve speeltuin

Spelen is niet alleen leuk, maar ook super belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo leren ze zichzelf en de wereld om hen heen kennen en maken ze contact met leeftijdsgenootjes. Maar 90% van alle speelplekken in Nederland zijn niet even toegankelijk voor alle kinderen. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan inclusief spelen, zodat iedereen samen kan genieten van spelen. Maar wat is inclusief spelen precies? En hoe creëer je nou een inclusieve speeltuin? Lees snel verder om antwoord te krijgen op deze vragen.

Lees meer

Speelbeleving & thematisering

Laat je inspireren!

Purmerend

Speeltuin Het Speelkasteel

Nederweert-Eind

Groen-blauw schoolplein BS De Tweesprong

Aarle-Rixtel

Speelplek Terlingenplein

Laarbeek

Speelpark Nieuwenhof Lieshout

Nijnsel

Groen schoolplein IKC Nijnsel

Eindhoven

Schoolplein SALTO-school De Bergen Eindhoven

Kunnen wij je helpen?