Whitepaper | kinderparticipatie

Een schoolplein ontwerpen is natuurlijk het leukste om samen met de kinderen te doen. Zij zijn immers de echte experts die de speelplaats gaan gebruiken.

Vraag je kinderen wat ze willen hebben, dan horen we vaak achtbanen en olympische zwembaden (of natuurlijk een draak) voorbijkomen. Erg leuk natuurlijk, maar ook soms lastig als dit de enige input is vanuit de kinderen.

Vraag kinderen in plaats daarvan juist wat ze willen doen en er komt vaak hele nuttige input voor een ontwerper. Denk aan chillen, rennen, tikkertje of klimmen.

Om te helpen bij het participeren hebben we de gratis kinderparticipatie werkbladen ontwikkeld. Met daarin een handig stappenplan, voorbeeld plattegrond en ontwerp elementen. Kinderen moeten niet alleen nadenken over wat ze willen doen, maar ook over bomen, planten en andere kinderen.

Deze opdracht kunnen de kinderen individueel doen of in groepjes.

Download zie hieronder.

Aan de slag met kinderparticipatie

inclusief handig stappenplan, plattegrond en ontwerpelementen

Over Stan

Hoi, Ik ben Stan Krijnen, eigenaar, projectleider en adviseur bij SNK. Van huis uit civiel ingenieur, maar inmiddels niet meer weg te denken uit de speelwereld.

In de afgelopen 6 jaar heb ik meer dan 100 speelplekken en 60 “groen” schoolpleinen mogen ontwikkelen. Met deze ervaring help ik onder andere scholen, gemeentes en kinderdagverblijven met de ontwikkeling van speelruimtes en deel ik mijn kennis waar mogelijk.

Zo maken we samen uitdagende en duurzame speelplekken waarbij onbevangen speelplezier centraal staat.

Kunnen wij je helpen?