Speelplein Kindcentrum De Rakt Helmond

Kindcentrum De Rakt in Helmond had een regulier speelplein. Kinderen konden er vooruit, maar heel uitdagend was het niet. De wens van het kindcentrum was om de bestaande speeltoestellen op het speelplein te kunnen hergebruiken, aangevuld met nieuwe toestellen en uitdagende plekken voor de kinderen. En juist die gebruikers, de kinderen, wilden meedenken over de invulling van het speelplein. Via tekeningen hebben zij aangegeven wat zij belangrijk vinden. Kinderparticipatie, waar SNK Outdoor Speel- en Sportplaatsen erg blij van wordt. Samen een plan maken, zorgt voor blijere gebruikers van het speelplein.

Naast het hergebruiken van de bestaande toestellen werden nieuwe speeltoestellen geplaatst. Het speelplein heeft een veel groenere uitstraling gekregen en is ook anders ingedeeld. Nu is er meer plek gekomen voor andere activiteiten, zoals balsporten waarmee de kinderen zich kunnen vermaken.

De eerste fase van het nieuwe speelplein van KC De Rakt werd begin oktober opgeleverd. De beplanting van het plein en de aanleg van de moestuin wordt nog op een later moment gerealiseerd.

Opdrachtgever: Kindcentrum De Rakt

Plaats: Helmond

Gerealiseerd op: Oktober 2021

Werkzaamheden: